Birçok evde sessiz ama vazgeçilemeyen dostlar oluyor. Belki de daha yavruyken hayata dahil olan bu evcil hayvanlar, ailenin bir ferdi gibi çok seviliyor. Bu yüzden evcil hayvanlarınız için sağlıklı ortam yaratmak, evcil hayvan bakımının en önemli parçası haline geliyor.
“Evcil hayvan nedir?” diye sorulduğunda, insana alışmış olan ve evcilleştirilmeye uygun; insana yarar sağlayan ve arkadaşlık edebilen, evde yaşamaya uygun hayvanlar olarak karşılık buluyor. Evde beslenebilecek evcil hayvanlar çok çeşitli olabileceği gibi bu hayvanların bakımı da farklı zorluklar içeriyor. “Evcil hayvan bakımı nasıl olur?” sorusu evcil hayvan almak ya da sahiplenmek isteyenler tarafından çok soruluyor. Evcil hayvan bakmanın zorlukları insanları endişelendiren bir konu olsa da bir arada yaşamaya başladıktan sonra bütün zorluklar göz ardı edilebilir hale geliyor. Sevimlilikleri, sahiplerini sahiplenme tarzları ve dostlukları ön plana çıkıyor. Her yaştan insan için evcil hayvan beslemenin önemi gittikçe daha çok artıyor.
Evcil hayvanların iyi bakılabilmesi için dikkat edilmesi gereken birçok unsur var. Yaşadığı ortamın havasının temiz olması bunlardan biri olarak dikkat çekiyor. Çünkü ortam havasının temizliği hem beslenen evcil hayvan için hem de onunla aynı ortamda bulunan insanlar için önemli. Bu yüzden yazımızda; evcil hayvanlarınız için sağlıklı ortam nasıl yaratabilirsiniz konusuna odaklanıyoruz ve hava temizleyicilerin, evcil hayvanların bulunduğu ortam üzerindeki etkilerini paylaşıyoruz.
Sessiz Dostlarımız: Evcil Hayvanlar
Evcil hayvanların bakımı oldukça titizlik ve özen istiyor. Çünkü evcil hayvanlarınız için sağlıklı ortam yaratmak sadece beslenme, barınma ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı kalmıyor. Bu sessiz dostlar hem sağlıklı bir ortama hem de sevgiye ihtiyaç duyuyorlar. Peki insanlar neden evcil hayvan besliyorlar?
Yapılan araştırmalara göre, evcil hayvan beslemek hem yetişkinlere hem çocuklara çok fayda sağlıyor. Bu araştırmalar evcil hayvan beslemenin faydalarını şu şekilde ortaya koyuyor:
- Evcil hayvan bakmak stresi azaltıyor.
- Evcil hayvan beslemenin çocuklara faydaları arasında sorumluluk almayı öğretmesi ve sosyal etkileşimi artırarak özgüven kazandırması ilk sıralarda yer alıyor.
- Evcil hayvan besleyen çocuklar sosyal ve duygusal açıdan olumlu gelişme gösteriyor.
- Evcil hayvan beslemenin yaşlılar için faydası da vurgulanıyor. Yaşlılar için sakinleştirici oluyor ve yalnızlık hissetmelerini engelliyor.
- Evcil hayvan beslemek, empati duygusunu geliştiriyor.
- Çevreye daha duyarlı olmayı sağlıyor.
En çok beslenen evcil hayvanlar olarak kedi, köpek, kuş, balık, hamster, kaplumbağa, tavşan tercih ediliyor. Her birinin bakımı için gerekli koşullar, ihtiyaçlar farklı olabiliyor. Temizliği, beslenmesi, kullandığı eşyaları, gerektiğinde yalnız kalıp kalamayacağı, veteriner kontrolleri ve aşıları… her evcil hayvan için aynı değil. Evcil hayvanlarınız için sağlıklı ortam oluştururken bunlara dikkat etmek önem taşıyor.
Evcil Hayvanların Yaşadığı Ortam Nasıl Olmalı?
Evcil hayvanların bakımı nasıl yapılır, onlarla beraber yaşayan herkes için çok önemli. Evcil hayvanlar yaşadığı ortama kolay uyum sağlıyor; bununla birlikte bulunduğu ortama ne kadar özen gösterilirse bu uyum süreci kolaylaşıyor. Evcil hayvanların yaşam kalitesini artırmak, sağlıklı bir ortamda bakımı için nitelikli zaman ve özeni ayırmaktan geçiyor.
Evcil hayvanların yaşadığı ortam nasıl olmalı sorusu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Evcil hayvanların yaşadığı ortam, kendi doğalarına uygun olmalı. Evde bakılabilecek sayıda evcil hayvan sahiplenmek de sağlıklı bir ortam oluşturulmasında etkili. Düzenli veterinere götürerek kontrollerinin yaptırılması ve aşılarının takip edilmesi evcil hayvanların hasta olmaması açısından çok önem taşıyor. Bununla beraber evcil hayvanlar için temiz ortam havası nasıl sağlanır, bunu bilmek gerekiyor. Çünkü ortamdaki nem, koku, bakteri ve zararlı mikroorganizmalar evcil hayvanların sağlığını olumsuz etkiliyor. Hava temizleyici kullanmak, evcil hayvanlarınız için sağlıklı ortam oluşturmak konusunda yardımcı oluyor.
Evcil Hayvanlar İçin Hava Temizleyicinin Önemi
İnsanlar için olduğu kadar hayvanlar için de temiz havada yaşamak oldukça önemli. Evcil hayvanlar için hava temizleyicinin önemi iki şekilde ortaya çıkıyor:
- Evcil hayvanların, kapalı ortamda soluduğu havanın temiz olması açısından hava temizleyici kullanmanın önemi oldukça fazla. Havada bulunan nem, bakteri, küf ve virüsler, ortamı paylaşan tüm canlıların birbirine hastalık bulaştırmasına neden olabiliyor. Bu durum evcil hayvanların hastalanmasını kolaylaştırıyor. Bu yüzden hava temizleyicileri ortam havasını temizleyerek, evcil hayvanlarınız için sağlıklı ortam oluşturuyor.
- Evcil hayvan sahipleri ve evcil hayvanlarla bir araya gelen kişilerin sağlığı açısından hava temizleyiciler tercih ediliyor. Özellikle kedi, köpek gibi evcil hayvanlara alerjisi olanlar oldukça fazla. Evcil hayvanlardan gelen alerjenlere maruz kalmak bazı solunum rahatsızlıklarını tetikleyebiliyor. Bu yüzden evcil hayvanlara karşı alerjisi olanlar için hava temizleme, hava temizleyicileri ile sağlıklı bir şekilde yapılıyor.
Jonix, termal olmayan plazma (soğuk plazma) teknolojisi ile üretilen cihazları ile kapalı alanlarda, evcil hayvanlarınız için sağlıklı ortam oluşturuyor. Aynı zamanda evcil hayvan alerjisi olanlar için Jonix hava temizleyici ürünleri sağlıklı bir çözüm sunuyor.
Veteriner Klinikleri ve Jonix Hava Temizleyicileri
Evcil hayvanlarınız için sağlıklı ortam oluşturulmasında dikkat edilmesi gereken yerlerden biri de veteriner muayenehane ve klinikleri oluyor. Bu aşamada “Veteriner kliniklerinde hava temizleme gerekli mi?” sorusu akla geliyor.
Veteriner muayenehane ve kliniklerinde; koku, mikroorganizma ve kirleticiler yoğun bir şekilde bulunabiliyor. Bununla birlikte ortam havasında bulunan küf, bakteri, virüs gibi riskler hastalıkların bulaşmasına yol açıyor. Evcil hayvanların tedavisini zorlaştırıyor. Bu nedenle veteriner klinikleri hem evcil hayvanlar için hem de insanlar için hassas bir ortam haline geliyor.
Jonix hava temizleyicileri termal olmayan plazma teknolojisi ile güvenli, temassız bir temizleme yöntemi sunuyor. İnsan ve hayvanların bulunduğu ortak alanlarda kolaylıkla kullanılıyor. Bekleme odası, klinik, karantina gölgesi, ameliyathane ve yatış odalarında optimum koşulları sağlayarak evcil hayvanlarınız için sağlıklı ortam oluşturuyor. Hem hayvanlar hem de personel açısından konforlu ve temiz bir klinik ortamı yaratılıyor. Hangi hava temizleyiciler veteriner kliniklerinde kullanılabilir, sizin için aşağıda listeledik.
- Jonix Cube hava temizleme cihazı ile hayvanlar arasında enfeksiyonların bulaşması engelleniyor. Karantina ve enfeksiyon alanlarında bulaşmayı önlüyor. Veteriner kliniklerinde hayvanlar ve personel için en yüksek hijyen koşullarını sağlıyor.
- Jonix Mate hava temizleme cihazı ameliyat ve ameliyathane sonrası hayvanların genel sağlık durumunu iyileştirerek evcil hayvanlarınız için sağlıklı ortam sağlanmasına katkıda bulunuyor.
- Jonix Steel hava temizleme cihazı ile bekleme odalarında enfeksiyon bulaşması engelleniyor. Yine ameliyat sonrası alanlarda hayvanların genel sağlık durumunu iyileştiriyor. Karantina ve enfeksiyon bölgelerinde bulaşmayı engelliyor. Odalardaki kokuları yok ederek, evcil hayvanlarınız için sağlıklı ortam oluşturulmasında etkili oluyor.
Ortamlar Ferah, Evcil Hayvanlar Mutlu!
Evcil hayvan sahibi olmak onun tüm sorumluluğunu almak anlamına geliyor. Bunun bir parçası olarak evcil hayvanlarınız için sağlıklı ortam yaratmak onların kendini güvende hissetmesini sağlıyor ve böylelikle onları mutlu ediyor.
Hava temizleyicilerini hem ev ortamında hem de evcil hayvanların bakım ve tedavilerinin yürütüldüğü veteriner kliniklerinde kullanmak, sağlıklı bir ortam için çok önem taşıyor.
Jonix hava temizleyicileri, insanların ve evcil hayvanların birlikte bulunduğu ortak yaşam alanlarının havasını yan etki oluşturmadan, güvenle temizliyor. Evcil hayvanlarınız için sağlıklı ortam yaratmak, uygun hava temizleyicisini kullanarak mümkün oluyor. Jonix hava temizleyicileri, evcil hayvanların bakımında çok büyük kolaylık sağlıyor.
Önceki yazımıza https://havamtemiz.com/saraphanede-hava-temizleyici-kullanmak-icin-5-sebep/ linkinden ulaşabilirsiniz.