Adres
M.O.S.B 4.Kısım Ahmet Nazif Zorlu Blv. No:32 Yunusemre, Manisa
Çalışma Saatleri
Pazartesi-Cuma: 08-18:00
Tüm Sorularınız İçin
info@coolerboxcompany.com
Adres
M.O.S.B 4.Kısım Ahmet Nazif Zorlu Blv. No:32 Yunusemre, Manisa
Çalışma Saatleri
Pazartesi-Cuma: 08-18:00
Tüm Sorularınız İçin
info@coolerboxcompany.com
Dünya genelinde ortalama 300 milyon insan astım hastalığından musdarip. Astım hastaları, hayat kalitelerini etkileyen bu hastalık karşısında çaresiz değil. Astım hastalığını tetikleyen faktörler arasında pek çok unsur bulunuyor. Düzenli ilaç kullanımı ve astımı tetikleyen unsurların kontrol altında tutulması ile astım ataklarının önüne geçilmesi mümkün oluyor. Bu bilgiler; astımdan korunma yolları var mı ve astımı olanlar nelere dikkat etmeli gibi sorular doğuruyor.
Astım hastalığı söz konusu olduğunda; dikkat edilmesi gereken konuların başında astım hastaları için uygun hava şartları geliyor. Astımın ilerleyen safhasında solunum yolu yetmezliği gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor. Astım hastalarının daha konforlu bir hayat sürdürebilmesi için rahat nefes almanın yolları hakkında bilgi edinilmesi oldukça önemli. Peki astım hastalarına uygun hava şartları ve astım hastaları için ideal ortam nasıl olmalı?
Astım nedir ve astım belirtileri nelerdir gibi sorular, sıkça araştırılıyor. Çünkü günümüzde her 100 çocuğun 14’ünde astım görülüyor. Astım; hava yollarında yaşanan daralma ile ortaya çıkıyor. Astım atakları, bu hastalığın en temel göstergeleri arasında yer alıyor. Önemli halk sağlığı problemlerinden olan astım, doğru müdahaleler ile kontrol edilebiliyor. Astım çocukların yanı sıra yetişkinlerde de görülebiliyor. Eğer erken teşhis konur ve dikkat edilmesi gereken unsurlar konusunda özenli olunursa, kronikleşmesinin önüne geçilebiliyor. Astım hastaları için uygun hava şartları özellikle dikkat edilmesi gereken konuların başında yer alıyor.
Astımın belirtileri günlük yaşanan farklı rahatsızlıkların belirtileri ile karıştırılabiliyor. Ancak bu listede yer alan belirtilerden en az ikisi sizde bulunuyorsa, bir uzmana danışmanız önemli! Astım belirtileri nelerdir dendiğinde sayılabilecek birden fazla alternatif bulunuyor.
Bazı kişisel ve çevresel faktörler astım krizlerini tetikliyor. Astım hastalığının risk faktörleri iki grupta inceleniyor.
Kişisel risk faktörlerinin temeli; kişinin ailesinin geçmişini ve kendi geçmişi tarafından meydana geliyor. Genetik, astım için oldukça belirleyici bir etken.
Kişisel risk faktörlerinin yanı sıra astım için çok sayıda çevresel risk faktörleri de bulunuyor. Astım hastaları için uygun hava şartlarını sağlayabilir, çevresel risk faktörlerini azaltabilirsiniz. Çevresel risk faktörleri, daha çok yetişkinlik döneminde astımın ortaya çıkmasına sebep oluyor. Astım için çevresel risk faktörleri;
Astım; teşhisi sonrası tedavi ile stabil bir seviyede tutulabiliyor. İlaçların düzenli kullanımı atakların yaşanmasını minimum seviyeye indiriyor. Ancak bunlarla beraber astımı tetikleyen durumlar da yok değil! Astım hastaları için uygun hava şartları ancak belirli koşullarda sağlanabiliyor.
Hava şartlarının yanı sıra, evlerdeki toz akarları astım hastaları için büyük bir rahatsızlık kaynağı. En çok yataklarda, yastıklarda, halı ve peluş oyuncaklarda bulunan bu akarlar; sıcağı seviyor. Akarlar, özellikle yataklarda tehdit oluşturuyor. Çünkü döküntü deri ile besleniyorlar. Dışkıları yatak ve yastıklarda kuruyor. Eğer sabah kalkar kalkmaz yataklarınızı topluyorsanız, akarlar için en güzel ortamı yaratıyorsunuz demek. Nem ve sıcaklık seven bu gözle görülemeyen canlılar, hemen toplanan yatakta ideal üreme alanlarını buluyorlar. Sabah kalkınca yapılması gereken ilk iş, havalandırma olmalı ve yataklar hemen toplanmamalı. Akarlar haricinde astımı tetikleyen sebepler arasında çok sayıda madde yer alıyor.
Evde kullanılan deterjanlardan, oda spreylerine, yemek kokusundan, yemek buharına…astım hastaları için kokular, tahminlerin çok ötesinde rahatsızlık yaratabiliyor. Astım hastalarının konforlu bir hayat sürdürebilmeleri için akarlardan, ev mantarlarından ve polenlerden korunmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra astım hastaları için uygun hava şartları sağlanmalı. Peki astım hastaları için uygun ortam nasıl sağlanır?
Hava temizleme cihazları, astım hastaları için uygun hava şartlarını sağlamak için ideal. Hastalığı tetikleyen en önemli faktörler arasında; bakteri, virüs, küf ve kokular yer alıyor. Bunların tamamen yok edilmesi için ileri teknoloji kullanılan hava temizleme cihazları tercih etmek, konforlu bir yaşam alanı elde etmenin en pratik yolu!
Hava temizleme cihazı tercihinde bulunurken, kalıntısız temizlik yapıyor olmasına dikkat etmek gerekiyor. Filtresiz ve bakımsız klimalar astım hastaları için oldukça tehlikeli. Bunun yanı sıra ek filtreleme gerektirmeyen ve yeni nesil teknoloji barındıran hava temizleme cihazları da aynı ölçüde faydalı. Hava filtreleme ve temizleme cihazı, astım hastaları için uygun hava şartlarını kolaylıkla sunması ile dikkat çekiyor. Hava ve yüzeylerde temizlik sağlamak, hava filtreleme cihazları ile oldukça pratik ve yüksek kalitede oluyor. Kesintisiz temizlik sağlayan hava temizleme cihazları, sessiz çalışıyor ve her ortama uyum sağlayabiliyor olmalı.
Oksijen sağlayan hava temizleme cihazları, astım hastaları için uygun hava şartlarını oluşturmak için oldukça kullanışlı. Ancak hava temizleme cihazının yanı sıra alınabilecek bazı önlemler ile astım hastalarının daha konforlu bir yaşam sürmeleri mümkün! İşte astım hastalarının dikkat etmesi gereken 10 madde!
Özel soğuk plazma teknolojisine yer verilen Jonix Cube; teknolojisi ile astım hastaları için uygun hava şartlarını güvenle yerine getiriyor. Ev ve işyerlerindeki hava kirliliği, sağlığı direkt olarak ve olumsuz anlamda etkiliyor. Jonix Cube, hem astım hastaları hem de diğer solunum yolu rahatsızlığı yaşayan kişiler için, bulundukları ortamı %99’un üzerinde temizliyor. Bu temizlik oranı ile astım hastaları için uygun hava şartları hızla elde ediliyor. Pratik hava temizleme cihazı Jonix, evdeki oksijen miktarını artırıyor. Jonix; farklı alanlardaki kirleticileri temizlemek üzere farklı alternatifler sunuyor. Oluşturduğu ideal yaşam koşulları sayesinde astım hastalarının, tetiklenme oranları düşüyor ve krizlerin önüne geçilmiş oluyor.
Bu yazımızda Astım Hastaları İçin Uygun Hava Şartları hakkında bilgi verdik. Bir önceki yazımıza https://havamtemiz.com/evde-kuf-neden-olur-nasil-giderilir/ linkinden ulaşabilirsiniz.