Rehber

Hastanelerde Hava Temizleyici Kullanmak İçin 5 Sebep

Hastanelerde Hava Temizleyici Kullanmak İçin 5 Sebep

Her gün solunan havanın kalitesi, insan vücudunu doğrudan etkiliyor. Temiz hava, kişinin yalnızca fiziksel sağlığını değil, mental sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Hastane gibi kapalı ortamlarda, temiz havanın sağlanabilmesi için hava temizleyicilere ihtiyaç duyuluyor.

Hastanelerde hava temizleyici kullanmak, sağlık çalışanları ve hasta kişiler için temiz havadan yararlanılmasını mümkün kılıyor. Hastane gibi ortamlarda, kişilerin hastalıklarının hava yoluyla başka kişilere bulaşma riski de bulunuyor. Hava temizleyici cihazları kullanarak, bu riski ortadan kaldırmak mümkün oluyor.

Çünkü hava temizleyici sayesinde, hava gözle görülemeyen mikrop ve bakterilerden arındırılabiliyor. Hastanede hava temizleyici kullanmak daha pek çok avantajı beraberinde getiriyor. Bu yazımızda hastanelerde hava temizleyicisi kullanmanın avantajlarını paylaşıyoruz.

Hava Temizleyicisi Nedir?

Hava temizleyicisi nedir sorusunun detaylı bir yanıtı bulunuyor. Hava temizleyici için kısaca, havadaki zararlı bileşenleri temizlemeye yarayan cihazdır demek mümkün. Hava temizleyici cihazlar, farklı ortamlar için özel olarak tasarlanıyor. Hava temizleme cihazları sayesinde, ortam havası insan sağlığına uygun hale getirilebiliyor. Aynı zamanda, solunum rahatsızlıkları yaşayan kişilerin daha verimli bir yaşantı sürmesine de yardımcı oluyor.

Jonix; farklı ihtiyaç ve beklentilere uygun hava temizleme cihazları üretiyor. Ev, ofis, hastane, okul ya da asansör gibi alanlarda kullanıma uygun üretilen hava temizleme cihazları ile temiz hava solumak mümkün oluyor.

Hastanelerde Temiz Havanın Önemi

Temiz hava, sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazı. Kirli havanın ise sağlık üzerinde oldukça fazla olumsuz etkisi bulunuyor. Bu olumsuz etkiler, kısa vadede etkisini göstermese de uzun vadede, istenmeyen sonuçlar ile karşılaşılmasına neden olabiliyor. Çünkü, kapalı ortamlarda, çıplak gözle görülmesi mümkün olmayan, mikrop, bakteri ve alerjenler bulunuyor.

Hastanelerde temiz havanın önemi diğer alanlara oranla çok daha yüksek. Çünkü, hastanelerde, gözle görülemeyen mikropların; insan vücuduna taşınması, daha büyük risklerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor.

Hastaneler, sağlık alanında şikayetleri olan kişilere ev sahipliği yapıyor. Bu sebeple hastanelerde hava temizleyici kullanmak, diğer alanlara oranla daha büyük önem arz ediyor. Hava temizleyici ile mikropların hava yoluyla bulaşma riski minimuma indirgenebiliyor. Sterilizasyon konusunda ciddi önlemler alınan hastanelerde hava temizleyici kullanmak, ortamdaki havanın temiz ve steril bir düzeye ulaşmasına olanak tanıyor. Böylelikle, hava yolu ile bulaşma riski olan hastalıklardan hem diğer hastalar hem de sağlık çalışanları korunabiliyor.

Hastanelerde hava temizleyici kullanmak, özellikle solunum yolu rahatsızlıkları çeken kişilerin sağlıkları için oldukça önemli. Özellikle astım hastalığını tetikleyen durumlar göz önünde bulundurulduğunda, havanın maksimum seviyede temiz olması öncelik haline geliyor. İleri safhalarında solunum yetmezliğine neden olabilen astım hastalığı için uygun hava şartlarının sağlanması, kişilerin rahat nefes alabilmesine olanak tanıyor. Alerjik hastalıkları olan kişilerde görülen semptomlar, hava temizleme cihazları ile azalabiliyor.

Hastanelerde hava temizleyici kullanmak, mikroorganizma ve gözle görülemeyen bakterilerin, hasta tedavisini de kolaylaştırıyor. Çünkü ortamda yer alan hava kirleticiler, yeni hastalıkların oluşumuna da neden olabiliyor. Hava temizleyici kullanıldığında, hasta kişiler ve hastanelerde çalışan personeller, mikrop ve virüslere minimum düzeyde maruz kalıyor.

Hava temizleyicinin hastaneler için önemli olmasının bir diğer nedenini ise, hava temizleyicilerin, Covid-19 virüsünün bulaşma riskini azaltmasından kaynaklanıyor. Jonix Termal Olmayan Plazma(NTP) teknolojisinden yararlanılarak; hastalar ile sağlık çalışanları ve ziyaretçiler arasındaki enfeksiyon vakaları, oldukça aza indirgenebiliyor.

Hastanelerde Hava Temizleyici Kullanmak Gerekli Mi?

Hastanelerde hava temizleyici kullanmak gerekli mi sorusunun cevabı merak ediliyor. Hava temizleme cihazları, hastane gibi ortamlarda daha büyük bir önem kazanıyor. Çünkü hastane gibi ortamlarda, oldukça riskli durumlarla karşılaşılabiliyor. Aynı zamanda, kişilerin sağlıklarına tekrar kavuşabilmeleri için zorlu çalışmalar sürdürülüyor.

Hastanelerde yapılan tedavilerin maksimum verime ulaşabilmesi için, uygun şartların sağlanması geliyor. Bu şartların başında ise, temiz ve steril hava şartları bulunuyor. Hastanelerde hava temizleyici kullanmak, alanın tedavi görme ve çalışma için uygun şartlara ulaşmasına yardımcı oluyor. Hava temizleyici cihazlardan yararlanılarak, farklı hastalıklardan korunduğu gibi, tedavilerde gerektiği gibi yapılabiliyor. Hastanelerde hava temizleyici kullanmak için 5 sebep şu şekilde listelenebilir;

  1. Hastanelerde hava temizleyiciler kullanılarak, hava yoluyla bulaşan hastalıkların kapılma riski minimuma indirgenebiliyor.
  2. Hava temizleyiciler ile alan, mevcut kokular ve bakterilerden arındırılabiliyor.
  3. Hastanelerde temiz hava akışı sağlanarak, hasta ve çalışanların, daha zinde hissetmesine yardımcı olunabiliyor. Temiz hava sayesinde kişiler daha aktif ve işlerine odaklanmış şekilde çalışabiliyor.
  4. Hava yolu ile bulaşan enfeksiyonlardan muzdarip kişiler, negatif basınçlı odalarda tedavi ediliyor. Hastanenin negatif basınçlı odalarında tedavi gören kişilerin, dışarı ile tam izolasyonunun sağlanması gerekiyor. Hastanelerde hava temizleyici kullanmak, negatif basınçlı odalarda temiz hava sirkülasyonu sağlanmasını sağlıyor, aynı zamanda bu havanın hastanedeki farklı bölümlere yayılması da engellenebiliyor.
  5. Hava temizleme cihazları ile hastaları ziyarete gelen hastaların da enfekte olmasının önüne geçilebiliyor.

Hastane İçin Hava Temizleyicisi Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Hastanelerde, hava temizliği büyük önem arz ediyor. Havanın temiz olması hastane içerisindeki pek çok alanda olumlu etkilerin görülmesini ve verimli bir çalışma alanının sağlanmasını mümkün kılıyor. Fakat hastane için hava temizleyici seçerken dikkat edilmesi gereken pek çok farklı unsur bulunuyor. Hastanelerin verimli akışına sahip olabilmesi için, her cihaz uygunluk göstermiyor. Medikal hava temizlemede hastane için hava temizleyici seçerken nelere dikkat etmek gerekir sorusuna şu şekilde yanıt verilebiliyor.

  • Performansı yüksek bir hava temizleyici cihaz tercih etmek gerekiyor. Çünkü hastane içerisinde izolasyonun büyük önem arz ettiği alanlar da bulunuyor. Bu gibi alanlarda, hava temizleme cihazlarının minimum hata payı ile çalışması gerekiyor.
  • Hastanede kullanılacak hava temizleme cihazının sürekli bakım istememesi gerekiyor.
  • Hava temizleyicinin, maksimum performansta çalışması gerekiyor. Bazı alanlarda hem iç hava temizlenirken hem de içerideki havanın, hastane içerisine yayılmadan izole edilmesi önem arz ediyor.
  • Cihazın sessiz bir çalışma performansı sağlaması avantaj sağlıyor. Hastanelerde tedavi gören kişiler hem kokulara hem de seslere karşı hassasiyet kazanabiliyor. Hasta kişilerin tedavilerinin bir parçası, iyi şekilde dinlenmek de olabiliyor. Bu gibi durumlarda, yüksek sesli cihazlar, tedavi süreçlerini olumsuz etkileyebiliyor.

Jonix Cube, ev ve ofiste kullanılabildiği gibi, hastanelerde yer alan, personel dinlenme alanlarında da kullanılabiliyor. Jonix Cube, soğuk plazma teknolojisi ile havadaki kirleticileri etkisiz hale getiriyor. Jonix Up In, hastanelerde yer alan asansör gibi küçük alanlarda etkili bir performans sergiliyor. Küçük alanlarda kullanılması için özel olarak tasarlanan Jonix Up In, ortamdaki havanın sürekli temizlenmesini sağlıyor.

Hastanelerde İdeal Hava Nasıl Olmalı?

Hastanelerde kişilerin, sağlıklarına tekrar kavuşmaları için yoğun çalışmalar sürdürülüyor. Yapılan müdahalelerin yanı sıra, hastalara ve sağlık çalışanlarına sağlanan hava koşulları da bu tedavinin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Hastanelerde hava temizleyici kullanmak, ortamdaki havanın optimum sıcaklık ve neme sahip olmasını mümkün kılıyor.

Hastanelerde farklı görevlerin yerine getirildiği, farklı departmanlar yer alıyor. Bahsi geçen bu alanlarda, hava akımının, hastaların ve hastanede tedavi gören kişilerin, sağlığını koruyacak özellikte sağlanması gerekiyor. Örneğin hava temizleyicisi ile ortam basıncı, hava akımının yönü, parametrelerin kontrolünün yapılması önem arz ediyor. Hastanelerde özellikle, ameliyathanelerde, pozitif basınç odalarında, yoğun bakım ünitelerinde ve negatif basınçlı izolasyon odalarında hava temizleyici kullanmak gerekiyor. Bu bölümlerde tedavi gören kişilerin, hava yoluyla bulaşma riski olan hastalıklardan etkilenme ihtimalinin minimuma indirgenmesi önemli oluyor.

Hastanelerde hava temizleyici kullanmak, steril bir ortam yaratılmasını da mümkün kılıyor. Kişilerin tedavisi ancak steril ortamlarda verimli şekilde yapılabiliyor. Aksi takdirde istenmeyen durumlar ile karşılaşılması söz konusu oluyor. Hastanelerde, küf olmaması gerekiyor. Duvarlarda bulunan küf, havayolu ile kişilere ulaşabiliyor. Kişilerin uzun süreli küfe maruz kalması, astım hastalığı gibi solunum yolu hastalıklarına yakalanmasına neden olabiliyor. Küfün yanı sıra, hastanelerde, keskin veya kötü kokuların da olmaması önemli. Kişilerin uzun süreli keskin kokulara maruz kalması, normal koklama kabiliyetini de köreltebiliyor. Aynı zamanda hastanede tedavi gören kişiler arasında, bu tarz keskin veya kötü kokulara hassasiyetleri bulunan kişiler yer alabiliyor. Olumsuz hava şartları, tedavilerin olağan akışını bozacak düzeye gelebiliyor.

Hastanelerde hava temizleyici kullanmak, hem küfün hem kötü kokuların ortadan kalmasını mümkün kılıyor. Aynı zamanda, sağlık çalışanlarına ve hastalara, maksimum sterilizasyona sahip bir alan sunulabiliyor. Jonix; yeni nesil teknoloji ile sektördeki deneyimini hava temizleme modelleri ile kullanıcılara sunuyor. İhtiyaçlarınız doğrultusunda, gerekli gördüğünüz alanlar için Jonix hava temizleme modellerinden yararlanabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://havamtemiz.com/evde-rutubet-neden-olur-nasil-giderilir/ linkinden ulaşabilirsiniz.