Adres
M.O.S.B 4.Kısım Ahmet Nazif Zorlu Blv. No:32 Yunusemre, Manisa
Çalışma Saatleri
Pazartesi-Cuma: 08-18:00
Tüm Sorularınız İçin
info@coolerboxcompany.com
Adres
M.O.S.B 4.Kısım Ahmet Nazif Zorlu Blv. No:32 Yunusemre, Manisa
Çalışma Saatleri
Pazartesi-Cuma: 08-18:00
Tüm Sorularınız İçin
info@coolerboxcompany.com
Hava kalitesi, insan sağlığı üzerindeki etkisiyle büyük önem taşıyor. Bir ortamdaki hava kalitesi düştükçe bazı hastalıkların ortaya çıkma riski de artıyor. Üstelik bulunulan ortamdaki havanın temizliği, geçirilen zamanın kalitesini de etkileyen önemli bir unsur olarak dikkat çekiyor. Bununla birlikte kapalı ortamlarda ve insan kalabalığının yoğun olduğu yerlerde temiz havanın sürekliliğini sağlamak daha zor. Bu yüzden yazımızda “Hava kalitesini düşüren etkenler nedir?” sorusuna yanıt arıyor ve çözümlerini sizin için paylaşıyoruz.
Hava kalitesi, ortamda bulunan havanın temizliğini gösteriyor. Ortam havasını etkileyen partiküllerin artışı zamanla sağlığı tehdit etmeye başlıyor. Bu yüzden hava kalitesinin belirlenmesi ortamdaki partiküllerin yoğunluğunu anlamak için önemli. Hava kalitesi nasıl belirlenir, sorusuna yönelik hava kalite indeksinin dikkate alındığını söylemek mümkün. Genellikle iç ortamlarda yapılan mobil hava kalitesi ölçümü ile ortamda bulunan partiküller ve kirlilik belirlenebiliyor.
Hava kalitesi ölçümünde kabul edilen standart değer 100 olarak belirtiliyor. Hava kalitesi indeksinin bu değerin üstünde bir değerde olması hava kalitesinin düşük olduğunu gösteriyor. Hava kalitesini düşüren etkenler arttıkça hava kalitesinin bu standart değerlerde kalması oldukça fazla zorlaşıyor.
İç ortam hava kalitesi, öncelikle iç ortam havasının temizliği ile sağlanıyor. Bu da insanların rahatlığını ve sağlığını oldukça fazla etkiliyor. Günlük hayatta kapalı alanlarda geçirilen süre çok daha fazla. Ev, okul, ofis ortamı, hastane ve eğitim kurumları bu ortamların başında geliyor. Bununla beraber kafe ve restoran, tiyatro, sinema gibi sosyal ortamlar insan trafiğinin yoğun olduğu yerler arasında bulunuyor. Özellikle küresel salgın ile beraber iç ortam hava kalitesinin öneminin daha da arttığı görülüyor. Bu açıdan hava kalitesini düşüren etkenler, kapalı alanlarda geçirilen süreye ve kalabalığa bağlı olarak birçok riski de beraberinde getiriyor. Ortam havasının kirliliği ile gelen sağlık sorunları, hava kalitesinin önemini daha çok ortaya çıkarıyor. İşte bozulan hava kalitesinin etkileri:
Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için temiz havanın önemi çok büyük. Bu yüzden kapalı alanlarda ortam havasının temizliği için etkili çözümler bulmak gerekiyor.
İç ortam havasını kirleten birçok etmen bulunuyor. Bu etmenler iç ortamda oluşan kirleticiler olduğu gibi dış ortamdan iç ortama giren kirleticiler de olabiliyor. İşte iç ortamda hava kalitesini düşüren etkenler:
İç hava kalitesinin bozulmasının sebepleri nelerdir, merak edenler için kapalı alandaki partikülleri açıklamak gerekiyor. Çoğu gözle görülmeyen ancak iç ortam havasını kirleten partiküller, yukarıdaki etkenlerin yanı sıra toz, duman, virüs, bakteri, mantar sporları ya da polenleri içerebiliyor. Hava kalitesini düşüren etkenler arasında yer alan bu partiküller akciğerin iç kısımlarına kolaylıklar ilerleyebiliyor. Böylelikle insan sağlığı için bir tehdit haline geliyor.
Hava kalitesinin bozulmasıyla ortaya çıkan sağlık sorunları ve memnuniyetsizlik “Hava kalitesi nasıl artar?” sorusunun sorulmasına neden oluyor. İlk akla gelen kapalı ortamların havalandırılması oluyor. Dışardan gelen havanın ortamda sirkülasyonun sağlanması önemli. Ancak her ortam, cam ve pencere açmak için uygun olamıyor. Bununla birlikte kullanılan bir yöntem de havalandırma sistemleri. Ortam hava kalitesini etkileyen faktörler arasında yer alan havalandırma sistemleri bazen yetersiz kalabiliyor. Bu havalandırma sistemlerinin bakımına yeterli özen gösterilemediği durumlarda da hava kalitesini düşüren etkenler önlenemiyor. Tüm zararlı bileşenlerle beraber havada asılı kalan virüslerin bulaşması daha da kolaylaşıyor. Bu yüzden gelişen teknoloji ile beraber gündeme gelen hava temizleme cihazları kullanmanın, hava kalitesini artırmada etkili bir yöntem olduğu görülüyor.
Jonix, termal olmayan plazma (soğuk plazma) teknolojisini kullanan bir İtalyan şirketi olarak ürünlerini sunuyor. Kullandığı teknoloji, güvenilirliği kanıtlanmış bir iyonlaşma yöntemi olarak tanınıyor. Böylelikle hava temizleyiciler ile kapalı alanlarda hava kalitesini düşüren etkenler ortadan kalkıyor. Maksimum hijyen ve temiz hava sağlanıyor. İşte Jonix Air hava temizleme cihazlarının güvenle kullanılabileceği yerler:
Değişen yaşam koşulları, kapalı alanlarda kullanılan havalandırma sistemlerinden daha etkili bir çözümü gerektiriyor. Jonix ürünleri de sağlıklı ve konforlu bir yaşam için gerekli olan temiz hava kalitesini en verimli şekilde sağlıyor. Hava temizleme cihazları sayesinde toz, bakteri, kötü kokular ve virüsler ile etkili bir şekilde ortadan kaldırılıyor.
Jonix ürünleri arasında, ihtiyaç duyulan alanın büyüklüğüne uygun hava temizleme cihazına ulaşmak mümkün. Özellikle insanların çok fazla bulunduğu ortamlarda, sürekli bir temizlik gerekiyorsa Jonix Mate ve Minimate serisi hızlı bir şekilde ortam havasını temizliyor. Havayı tamamen filtreliyor. Temizlenmiş havayı tekrar ortama iletiyor. Hava kalitesini düşüren etkenler üzerinde etkili olurken klima sistemlerindeki enerji maliyetini düşürüyor.
Jonix serileri ile tüm kapalı ortamlarda düşük maliyetli ve güvenilir bir şekilde temiz havaya ulaşmak kolaylaşıyor. Üstelik Jonix, küçük alanlarda bile konforlu bir kullanım sağlayan tasarımlara sahip. Siz de ihtiyacınıza göre Jonix hava temizleme cihazlarını değerlendirebilirsiniz. Hava kalitesini düşüren etkenler için etkili olan Jonix ürünleri arasında, size en uygun olan hava temizleme cihazını tercih edebilirsiniz.
Önceki yazımıza: https://havamtemiz.com/ic-mekan-hava-kalitesini-artirmak-icin-5-ipucu/ linkinden ulaşabilirsiniz.